|
 |
EksploratorzyForum Zbuntowanych Poszukiwaczy |
|
Autor |
Wiadomość |
le_szek
|
Napisane: 24 maja 2020, o 15:11 |
|
 |
Administrator |
 |
Dołączył(a): 27 maja 2009, o 08:40 Posty: 7557 Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Imię: Leszek
|
Cześć  Rozgość się
_________________ Jeśli gdzieś nie wyświetlają się moje zdjęcia, proszę o PM.
— Patrz, Kościuszko, na nas z nieba! — raz Polak skandował i popatrzył nań Kościuszko, i się zwymiotował. K.I.Gałczyński
|
|
 |
|
 |
peygrejpl
|
Napisane: 26 maja 2020, o 03:06 |
|
Dołączył(a): 17 lut 2020, o 21:06 Posty: 47 Lokalizacja: Katowice
Imię: Milena/Wojtek
|
To i ja coś powiem, bo chociaż Eksploratorów śledzę i czasem pytam, to bez przedstawienia się nie wypada. No to jestem Wojtek, zaliczam się do raczej młodszego pokolenia eksploratorów, mam bowiem 19 lat (2001). Nawiązując do tematyki eksploracji, bardziej niż tu aktywny jestem na Fotopolsce, jako katowiczanina interesują mnie obiekty przemysłowe (szczególne miejsce tu dla KWK Kleofas - ta sama dzielnica), kościoły (różnych, wyznań), judaistyka a także wszelkie pomniki i figury. Moim marzeniem jest kultywować pamięć zwłaszcza o kopalniach i hutach, przy czym jako członek Greenpeace, do, czego się przyznaję, jestem zwolennikiem powolnego odchodzenia od węgla, jednocześnie walcząc z samorządadami o nieburzenie przemysłu. Więc w skrócie, siemano!
|
|
 |
|
 |
le_szek
|
Napisane: 26 maja 2020, o 09:17 |
|
 |
Administrator |
 |
|
Cześć
— Patrz, Kościuszko, na nas z nieba! — raz Polak skandował i popatrzył nań Kościuszko, i się zwymiotował. K.I.Gałczyński
|
|
 |
|
 |
GuardiaN
|
Napisane: 27 maja 2020, o 17:37 |
|
Imię: Jakub
|
No to tak, jestem Kuba mieszkam w Gliwicach, mam 18 lat. Od dłuższego czasu interesują mnie ogólnikowo mówiąc kopalnie, obiekty kolejowe i przemysłowe. Choć mniejszymi obiektami nie pogardzę  i w przypadku odwiedzanych miejsc planuję zamieszczać tu aktualne informacje o obiektach :P
|
|
 |
|
 |
joshua
|
Napisane: 27 maja 2020, o 21:31 |
|
 |
Bratnia dusza |
 |
Dołączył(a): 4 cze 2009, o 13:35 Posty: 287 Lokalizacja: Jaworzno
|
Witaj, tutaj znajdziesz więcej informacji, niż sądzisz. Pozdro!
|
|
 |
|
 |
Marianna
|
Napisane: 26 lip 2020, o 20:22 |
|
Imię: Marianna
|
Witam mieszkam w Czechowicach-Dziedzicach jestem prawnuczką Józefa Rumana, który urodził się w Żerosławicach, jego mama to Marianna Ruman, a jej rodzice to Jakub i Marianna Ruman z domu Kuśnierz lub Kuśmierz. Mój pradziadek jak skończył 18 lat wyjechał z Żerosławic za pracą i osiedlił się w/w miejscowości. Pracował na kopalni Silesia gdzie został aresztowany (prowadził strajki, wiece oraz brał udział w powstaniu śląskim) został wywieziony do obozów takich jak 30.05.1940 rok, został on zarejestrowany pod nr 25158 w obozie koncentracyjnym w Sachsenhausen. 28.08.1940r został odtransportowany do obozu koncentracyjnego w Dachau. W sobotę odwiedziłam Gruszów oraz Żerosławice, szukałam dom - dworek ze zdjęć jakie zostały wstawione ale chyba go już nie ma szkoda, ponieważ bardzo chciałam go zobaczyć.Pozdrawiam
|
|
 |
|
 |
Zmija
|
Napisane: 4 sty 2021, o 17:36 |
|
Imię: Andrzej
|
Witam. Nazywam się Andrzej i od urodzenia związany jestem z Rudą Śląską. Śledzę wasze forum od kilku lat, więc trochę mi zajęło aby założyć tutaj konto, ale teraz mam nadzieje będę co jakiś czas dzielił się z wami relacjami z moich wypraw. Interesuję się głównie eksploracją terenów pokopalnianych, ale żadną ruiną nie pogardzę
|
|
 |
|
 |
le_szek
|
Napisane: 4 sty 2021, o 23:45 |
|
 |
Administrator |
 |
|
Witaj, mam nadzieję, że zagościsz na dłużej
|
|
 |
|
 |
|
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
|
|
|